Willem Nieland Design Nieuws Contact Home
BROCHURE

De Silent Ship 23 is de laatste jaren een bekend fenomeen geworden onder de rustzoekers op het water. Hij biedt die rust met zijn stille elektrische aandrijving, die over ruim voldoende kracht en actieradius beschikt voor heerlijke dagtochten op de Nederlandse wateren.


Stijlvol en functioneel

De Silent Ship 23 verenigt losjes wat onverenigbaar lijkt: gevoel en verstand. Ze is een verleidelijke schoonheid, maar vergis u niet: de vorm volgt nauwgezet de functie. Haar vloeiende lijnen en hoge waaiersteven staan borg voor goede vaareigenschappen, een minimale weerstand door het water én veel ruimte binnenin.


De kuip: beschutting, ergonomie en veelzijdigheid

Sturen gebeurt centraal en beschut, achter een borstwering met het stuurwiel en het volledige instrumentarium. Daarop kan naar wens een windscherm geplaatst worden, dat ook weer door een speciaal ontwikkelde scharnierconstructie, snel kan worden neergeklapt voor lage bruggen. Door dit scherm en de speciaal ontwikkelde kap kan ook bij slecht weer comfortabel worden gevaren, met een blijvend goed zicht rondom. De kuip is zelflozend en heeft een geheel vlakke vloer, waaronder de elektrische aandrijving en accu’s zijn weggewerkt. De motorkast als sta-in-de-weg ontbreekt dus. Daardoor kan de kuip op zeer veel verschillende manieren worden ingericht. Met een traditionele rondzit, met draaibare of wegklapbare bootstoelen, met losse deck chairs, een paar trendy Fat Boys of zelfs twee stretchers om te slapen. Maar ook een rolstoelgebruiker kan hier terecht. Blijvend flexibel en helemaal naar wens van de eigenaar!


Het voordek: ruimte!

Net als de kuip is ook het voordek uiterst bruikbaar. Veilig voor kinderen door de verdiepte ligging met een verschansing rondom (eventueel met zeereling) en ruim genoeg om languit op te zonnen. Maar ook een rustige zitplaats onder het varen, met een kussentje tegen de borstwering geleund. In het dek bevindt zich een groot luik, dat toegang geeft tot een zee aan bergruimte. Alles kan erin: de kussens, een toilet, extra stoelen, het speelgoed van de kinderen, maar ook vouwfietsen, een kampeeruitrusting, hengels en een barbecue. Wat u wilt!


Ervaar de rust van hybride varen

Voor de liefhebber van langere tochten is er nu ook de hybride Silent Ship.

Nog steeds uitgerust met een elektromotor, die wordt gevoed door de accu’s, maar ook door de ingebouwde generator. Een moderne, fluisterstille installatie, die vanzelf aanspringt als het nodig is en ook weer stopt als er voldoende stroom in de accu’s zit. Zo ervaart u dus altijd de rust op het water, zonder zorgen over stroom. En ook dát geeft rust…

Silent Ship / Stille Boot Willem Nieland Silent Ship 23 Stille-Boot-Willem-Nieland Stille-Boot-Willem-Nieland