Willem Nieland Design Nieuws Contact Home
Pilot 40 Willem Nieland

Pilot 40

Naast de Pilot 50, het ruime en stoere vlaggeschip van ruim 15 meter van Pilot Connection en de Pilot 31, de compacte versie van 9.30m, voegt Pilot Connection nu een gloednieuw ontwerp aan deze range toe, nl de Pilot 40. Dit ook in onderhoudsarm aluminium uitgevoerde ruimtewonder, in de populaire maat van ruim 12 meter en ontworpen door tweevoudig motorboot van het jaar ontwerper Willem Nieland, is anders dan anders maar wel een echte Pilot.

De Pilot motorjachten kenmerken zich door hun stoere en robuuste uiterlijk, gekoppeld aan een zware en sterke constructie, waarbij een lang leven met zoveel mogelijk vaarplezier centraal staat. Ook deze Pilot 40 heeft deze kenmerken. Daarnaast maakt de bouw van in zeewaardig aluminium dit schip licht en gekoppeld aan de gekozen motorisering, is er sprake van een heuse halfglijder, waarbij snelheid met een hoofdletter S kan worden geschreven.Het kan immers van belang zijn dat bij het maken van lange tochten je snel van A naar B kunt komen.

Open kuip

Tegen de spiegel is een grote diepe open kuip gesitueerd met banken tegen de opbouw van het stuurdek waaronder zich de kombuis en dinette bevinden. Zowel banken als kuipvloer zijn met teak belegd. Onder de vloer van de open kuip bevindt zich een echte kelder waarin vele zaken zoals fietsen zeevast geborgen kunnen worden. Een ruime, in twee delen te openen deur met daarboven een stevige goed afgrendelbare

klep, zorgen voor een ruime toegang tot de kombuis en dinette. Tevens is er een makkelijke en veilige opstap naar de gangboorden. Robuuste bolders voor het aan- en afmeren zijn vanuit de open kuip makkelijk bereikbaar zonder te hoeven bukken.

 

Stuurhut / Salon

Een stevige en geïsoleerde aluminium schuif deur verschaft toegang tot het stuurhuis annex salon. Direct naast de centerlijn van het vaartuig aan bakboordzijde bevindt zich de stuurstand, met daarachter de stuurstoel welke vast op de vloer gemonteerd is, maar toch voldoende versteld kan worden voor een optimale zit. Vanaf hier heeft men goed uitzicht rondom. Bediening van instrumenten en motor liggen onder direct handbereik.

 

Naast de stuuropstelling bevindt zich geheel aan bakboordzijde de meevaarderszit met navigatiehoek, voorzien van een ruime bak voor menige zeekaart. Tegen de bakboord zijwand en de achterwand van het stuurhuis bevindt zich op een hoger gelegen plateau een ruime zitbank waar zeer comfortabel met 6 personen gezeten kan worden. Ook tijdens het varen heeft men vanaf de zitbank een perfect zicht rondom. Aan stuurboord zijde naast de ingang bevindt zich de elektra kast. Hierin zijn alle zekeringkasten en apparatuur zoals schakelpanelen, meters en dergelijke overzichtelijk opgesteld.

 

Onder de vloer van de stuurhut bevindt zich het motorruim. Via een groot luik in de vloer kan het motorruim worden betreden. Geplaatst staat een sterke maar zeer stille zes cilinder Deutz diesel motor van 159 pk; ruim voldoende vermogen voor een goede en stille voortstuwing. Alle hulpapparaten zijn zo opgesteld dat onderhoud eenvoudig kan worden uitgevoerd.