Willem Nieland Design Nieuws Contact Home
Kuster 45 Willem Nieland Kuster 45

Kuster A-45 De Kuster A-45 is een duidelijke maat groter als haar kleinere zussen; zij nodigt u uit om regelmatig het ruime sop te gaan kiezen, heeft zeer goed doordachte verhoudingen in relatie tot belangrijke opstellingen als het gaat om varen op open water. Juist hierdoor maakt het haar tot een uniek vaartuig waar zeer comfortabel langere reizen mee gemaakt kunnen worden. Terwijl bijna alle denkbare apparatuur aan boordkan worden geplaatst, kan er zelfs aan permanente bewoning gedacht worden!

Met een doorvaarthoogte van 3,10 meter biedt zij de mogelijk bijna heel Europa op de binnen wateren te bevaren. Wat het varen op open water betreft staat zij haar mannetje, hierdoor is de Kuster A-45 een echt allround vaartuig!

 Kortom, de Kuster A-45 is uw veilige "huisje", die als reisgenoot een trouwe metgezel blijkt te zijn.

Aan Dek

De Kuster A-45 kenmerkt zich door haar speelse uiterlijk. Qua uitstraling is geen afbreuk gedaan, terwijl binnen een optimaal comfort is verwezenlijkt. Rondom is een robuuste rvs zeereling aangebracht. Het voordek met de ankerlier opstelling is makkelijk toegankelijk vanaf de gangboorden.

 Op het stuurdek is de tweede stuurstand gesitueerd. Beschermd tegen weer en wind door de buiskap is het een genot om buiten de Kuster te kunnen besturen, terwijl men alle noodzakelijke apparatuur direct onder handbereik heeft.


Open kuip

Tegen de spiegel is een grote diepe open kuip gesitueerd met banken tegen de opbouw van het stuurdek waaronder zich de kombuis en dinette bevinden. Zowel banken als kuipvloer zijn met teak belegd. Onder de vloer van de open kuip bevindt zich een echte kelder waarin vele zaken zoals fietsen zeevast geborgen kunnen worden. Een ruime, in twee delen te openen deur met daarboven een stevige goed afgrendelbare

klep, zorgen voor een ruime toegang tot de kombuis en dinette. Tevens is er een makkelijke en veilige opstap naar de gangboorden. Robuuste bolders voor het aan- en afmeren zijn vanuit de open kuip makkelijk bereikbaar zonder te hoeven bukken.

 

Stuurhut / Salon

Een stevige en geïsoleerde aluminium schuif deur verschaft toegang tot het stuurhuis annex salon. Direct naast de centerlijn van het vaartuig aan bakboordzijde bevindt zich de stuurstand, met daarachter de stuurstoel welke vast op de vloer gemonteerd is, maar toch voldoende versteld kan worden voor een optimale zit. Vanaf hier heeft men goed uitzicht rondom. Bediening van instrumenten en motor liggen onder direct handbereik.

 

Naast de stuuropstelling bevindt zich geheel aan bakboordzijde de meevaarderszit met navigatiehoek, voorzien van een ruime bak voor menige zeekaart. Tegen de bakboord zijwand en de achterwand van het stuurhuis bevindt zich op een hoger gelegen plateau een ruime zitbank waar zeer comfortabel met 6 personen gezeten kan worden. Ook tijdens het varen heeft men vanaf de zitbank een perfect zicht rondom. Aan stuurboord zijde naast de ingang bevindt zich de elektra kast. Hierin zijn alle zekeringkasten en apparatuur zoals schakelpanelen, meters en dergelijke overzichtelijk opgesteld.

 

Onder de vloer van de stuurhut bevindt zich het motorruim. Via een groot luik in de vloer kan het motorruim worden betreden. Geplaatst staat een sterke maar zeer stille zes cilinder Deutz diesel motor van 159 pk; ruim voldoende vermogen voor een goede en stille voortstuwing. Alle hulpapparaten zijn zo opgesteld dat onderhoud eenvoudig kan worden uitgevoerd.


Artikel Waterkampioen

Kuster 45

Klik hier