Willem Nieland Design Nieuws Contact Home

De vrijheid van wonen op het water nu stijlvol, romantisch en duurzaam op een comfortabel


SPLlTLEVEL BOATLOFT.


Het comfort van een woonark en de flexibiliteit van een varend woonschip, uw ark van Noah. met natuurlijk de innemende lijnen van een bekende, tweevoudig boot van het jaar ontwerper Willem Nieland.

Hoog water, laag water...aan een stoere kade aan de binnenstad of aan een hoge dijk.......zelfs stilliggend niet altijd hetzelfde uitzicht uit de vele ramen. Veilig binnenin uw sterk gebouwde huis van scheepsbouwstaal voelt u zich geborgen, maar op uw dek, groter als menig tuin, voelt u het avontuur, want u woont op een echt schip, waar de trossen van los kunnen. Wellicht pas na tien jaar voor een kleine hellingbeurt, wellicht voor een vakantie of bijvoorbeeld een nieuwe ligplaats als u van werkplek bent veranderd... of juist met werken gestopt bent.

Felxibiliteit alom. Het schip kan ook met u meegroeien, de gehele constructie is zelfdragend en lichtgewicht wanden in het interieur kunnen betrekkelijk simpel verplaatst of verwijderd worden. Gezinsuitbreiding of juist andersom het schip gaat met u mee. Het dekhuis biedt bij uitstek plaats voor kantoor of praktijk aan huis. Met een statige zitkamer in het achterschip, voorzien van nostalgische toogramen en een extra zithoek in binnenste van het schip biedt het bij tevens zakelijk gebruik zicht op een interressant fiscaal voordeel.

Geen standaard indeling, wel verschillende uitgewogen opties met uitsluitend sanitair en keuken op de zorgvuldig gekozen locatie. Het design van de keuken bepaald uzelf, ook de vloer. De wanden en plafonds zijn uitgevoerd in gips. U hoeft alleen u meubels mee te nemen. Schuifwandkasten voor de garderobe zijn bij de bouw als optie mee te nemen.

Stopcontacten net zoveel als in een gewoon huis op 220 volt vanuit de wal en comfortabel voorzien van centrale verwarming en warmwatervoorziening.

Onafhankelijk zijn van externe energiebronnen is in principe mogelijk. Een optionele stille generator, uitstekende isolatie, zonnecollectoren en extreem zuinige verlichtingstechniek stellen u in staat om u zich volledig ongebonden te voelen, ook onderweg. De standaard oliegestookte cv is te vervangen of aan te vullen door een echte Pelletkachel. Deze chip bestuurde design haard met afstandbediening is extreem efficiënt, milieubewust..en sfeervol.

Privacy volop. Geen burengerucht en niemand zal klagen als u eens de volumeknop opendraait. Wel vaak leuke contacten met andere watermensen….en dieren.

Eendjes of een zwaan zwemmen voorbij en uw huisdier zal zich vlug thuis voelen op het dek.

Recreëren in uw huis op het water betekent vanaf uw dek een hengeltje uit of even met de sloep erop uit. Het dek is voorzien van een constructie voldoende sterk voor een kleine auto.

Voorzieningen hiervoor of inrichting om uw sloep uit het water te halen zijn bespreekbaar.

In tegenstelling tot niet direct voor het doel gebouwde woonschepen, veelal oude beroepsvaartuigen, nauwelijks onderhoud en iedere centimeter benut voor comfortabel wonen met veel berging met een vloeroppervlak dat richting een twee onder een kapper gaat. Met de privacy van een landhuis en de kosten van een vinex locatie zijn we op dit moment met verschillende gemeentes, instanties en partijen in onderhandeling over ligplaatsen voor dit nieuwe concept in wonen op het water.

Galjoen Willem Nieland Galjoen Willem Nieland Galjoen Willem Nieland