Willem Nieland Design Nieuws Contact Home
Boatloft 15 Willem Nieland

Een opvallend moderne platbodem met zo min mogelijk diepgang en doorvaarthoogte. Met een breedte van 5 meter is ze nog net ‘Canal du Midi proef’! Aan een hoge kade met uitzicht eroverheen en veilige afstap vanaf het zonnedek, droogvallen in een hoekje van een vissershaven of op het wad, maar ook voldoende zeewaardig om na het traject dwars door Frankrijk, het ruime sop te kiezen van de Middellandse zee!

Maximale vaareigenschappen uit een bijna 15 meter lange waterlijn en maximale ruimte door een identieke lengte aan dek en vloeroppervlak.

Gangboorden kunnen ontbreken door midscheeps geplaatste schuiframen met nissen ernaast voor middenbolders. Voor categorie C varianten kunnen zelfs schuifdeuren in de zij geplaatst worden. Extra privacy door dan lekker aan de andere kant met open zijdeuren in het zonnetje te gaan zitten.

Sturen met prima uitzicht door en over het schip vanuit het stuurhuisgedeelte/annex kantoor en maximale beleving en uitzicht achter het roer vanaf de voorste topcockpit. Zonnen en/of zwemmen in de eveneens verdiepte topcockpit boven het achterdek. Het dek ertussen heet het sloependek, net als bij een echt cruise schip; een flinke bijboot vindt hier haar plekje en is met een kraan of laadboom zo in het water.

Boatloft 15 Willem Nieland Boatloft 15 Willem Nieland Boatloft 15 Willem Nieland

Het voor en achterdek zijn geheel overdekt door het overstek van het bovendek; met stromend regen afmeren in een shirtje, of lekker beschut voor een te fel zonnetje!

Het loftdeck binnen kent geen enkel schot; je kijkt volledig door het gehele schip. De open ruimte is speels door het split level karakter. Onder deze midscheepse verhoging, die extra uitzicht geeft vanaf de zithoek, zijn een luxe eigenarenhut en twee gastenverblijven ondergebracht. Met twee identieke badkamers is er volledige privacy.

De boot, buiten stevig in de industriële coating voor optimale conservatie en binnen super geïsoleerd, wordt verder geleverd als een huis; met beglazing, verwarming, super isolatie, afgewerkte wanden en plafonds, lichtpunten met stopcontacten en een standaard keuken plus badkamer. Meubels kunt u in de winkel kopen of in laten timmeren; zeker is dat u het in ieder geval kan doen met standaard maat matrassen. De vloer kunt u laten voorzien van welk materiaal u wilt; uniek in de jachtbouw; u bepaald voor welk budget, in uw smaak!

BOATLOFT 15 is een statement in ruimtelijkheid, beleving van een echt schip en vrijheid in variatiemogelijkheden, voor jonge mensen en voor ouderen.

Wilt u groter dan deze ’14.99 meter zonder vaarbewijs’ uitvoering, kunt u besluiten tot iedere lengte met een maximum van 20 meter. Groter kan natuurlijk, alleen wordt het voor u wellicht lastiger met varen in het buitenland; denkt u aan Rijnpatenten en dergelijke

Boatloft 15 Willem Nieland Boatloft 15
Boatloft 15 Willem Nieland Artikel Waterkampioen